Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

Mesaj către membri ARTS

Stimați colegi,

Actuala pandemie ne pune pe toți la încercare, atât din punct de vedere uman, al relațiilor dintre noi, cât și din punt de vedere al felului în care ne desfășurăm activitatea. În mai puțin de o luna, virusul Covid-19 a reusit sa ne schimbe complet viața și felul în care ne raportăm la valorile umane esențiale: solidaritate, onestitate, grijă față de sănătatea noastră și a celor din jurul nostru.

Nu trebuie să uităm nicio clipă că prin însăși obiectul activității noastre, ne adresăm uneia dintre nevoile de bază ale individiului și ale societății: nevoia de securitate, de a te ști în siguranță. Este imperios necesar sa ne asumăm toate responsabilitățile care ne revin ca asociație din domeniul asigurării securității persoanelor – fizice sau juridice – și a bunurilor lor, într-o perioadă de criză majoră. Ne revine un rol important în a asigura că reperele morale și juridice ale societății nu sunt puse sub semnul întrebării și că siguranța cetățenilor nu este periclitată în vreun fel.

În aceste momente, coeziunea comunității noastre este esențială, la fel și activitatea ei ca voce unică și legitima a celor care se ocupă de componenta tehnică in asigurării securității cetățenilor, bunurilor si valorilor. CD al ARTS si eu personal vom sustine asociatia prin toate mijloacele pe care le avem la îndemână – atât cele financiare cât și cele umane –și vă îndemn să facem acest efort împreună.

De asemenea, este necesar – mai mult ca niciodată – să dăm dovadă de încredere, solidaritate și susținere în felul în care ne desfășurăm activitatea. Dăm cu toții – și fiecare dintre noi – dovada faptului că indiferent de cât de dificile sunt momentele prin care trecem, suntem oameni de încredere și de onoare, care ne respectăm pe noi și pe cei cu care am lucrat atâta vreme împreună. Nu este cazul să blocam fluxul economic prin inghețarea plăților către furnizori, căci fiecare la rândul nostru este ”furnizor” pentru altcineva. Cum, tot așa, nu este cazul să întârziem plățile la bugetul de stat dacă ne stă în putinţă acest lucru. De acolo se plătesc salariile medicilor, ale asistentelor, ale ambulanțierilor, ale tuturor celor care se află în linia întâi a luptei contra pandemiei și pe care-i considerăm – pe bună dreptate – eroii zilelor de azi.

În fine, am lăsat la final, cel mai important aspect al crizei cauzată de pandemia Covid-19: asigurarea sănătății tuturor membrilor comunității noastre și a partenerilor noștri de afaceri. Aceasta include și plata la zi a salariilor angajaților, astfel încât oamenii să-și poată cumpăra toate cele ce le sunt necesare să depășească această perioadă.

Grija noastră principală trebuie să se îndrepte spre a ne asigura că toată lumea este sănătoasă și rămâne așa. Dacă este nevoie să alocăm resurse suplimentare pentru a facilita munca de acasă acestea nu trebuie văzute ca o ”cheltuială” ci ca o investiție în viitor. Ne protejăm astfel afacerea nu numai de pericolele care o pândesc azi, ci o pregătim pentru ce va fi după criză. Oamenii sunt cea mai importanta resursa a companiilor noastre nu numai azi, dar mai ales, mâine. De asemenea, cei care desfășoară muncă de teren, atunci cand nu poate fi evitată, vor trebui să fie protejați corespunzător și pregătiți corespunzător pentru a evita contactul direct și a păstra ”distanța socială”.

Adevărul este că ne aflăm într-o situație în care generația noastră – iar cei mai tineri cu atât mai puțin – nu a fost niciodată. Sa avem încredere că la un moment dat, vom reveni la o stare de normalitate și de echilibru. Sunt unii care spun că după această pandemie ”omenirea nu va mai arăta la fel”. Indiferent dacă au dreptate sau nu, un lucru este cert: tot ”omenire” va fi! Să dăm dovadă acum că am fost, suntem și vom rămâne OAMENI!

Liviu MATEESCU
Preşedinte ARTS