Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0740 100 043
Tel: +4 0726 671 612
Tel: +4 0740 100 056
Fax: +4031.405.64.01

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

 

Guvernul României a recunoscut Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate (ARTS) drept asociație de utilitate publică, hotărârea fiind publicată deja în Monitorul Oficial Nr. 721/2017 partea I. ARTS devine astfel unul dintre cei mai credibil parteneri ai organizaţiilor publice şi private în gestionarea oricăror aspecte legate de securitatea privată şi a riscurilor aferente. Statutul reflecta atât activitatea de 14 ani derulată de ARTS cât şi importanta pieţei de securitate privată în România, care depăşeşte o valoare de 1 miliard Euro. ARTS a primit statul de asociație de utilitate publică în urma unei evaluări a activităţii şi a gradului de atingere a obiectivelor. În România, doar 140 de organizaţii au obţinut statut de utilitate publică în urma unui proces similar de evaluare.

Înfiinţată în 2003, ARTS a avut un rol esenţial în dezvoltarea serviciilor de securitate privată şi maturizarea pieţei de profil. În mod curent, Asociaţia are peste 140 de membri şi se implica în acţiuni de elaborare şi promovare a standardelor, impunerea normelor de conduită şi bune practici, organizarea de conferinţe şi cursuri de perfecționare. Printre realizările ARTS se numără şi înfiinţarea Centrului de Formare Profesională şi a Corpului de Experţi Tehnici.

Decizia Guvernului de a recunoaşte ARTS drept asociație de utilitate publică arată valoarea sociala a serviciilor de securitate şi impactul pe care îl are activitatea noastră asupra cetăţenilor. Suntem activi încă din 2003, iar rezultatele muncii noastre se văd astăzi într-o industrie aşezată, cu meserii recunoscute oficial şi un nivel ridicat de calitate a serviciilor. Protocoalele de colaborare cu Poliţia Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, organizarea Romanian Security Fair, dar mai ales implicarea noastră în elaborarea şi recunoaşterea standardelor ocupaţionale, ne-au făcut un partener puternic şi credibil, reprezentativ pentru întreaga societate. Am evoluat mult în aceşti 14 ani, iar obţinerea statului de asociație de utilitate publică în urma unui proces meticulos de evaluare este meritul tuturor membrilor.

afirmă Liviu Mateescu, Preşedintele ARTS.

Conform legislaţiei actuale, prin utilitate publică se înţelege orice activitate care se desfăşoară în domenii de interes public general sau al unor colectivităţi.

Despre ARTS

A.R.T.S. este o organizaţie apolitică, non-guvernamentală şi non profit care promovează şi protejează interesele membrilor săi, asigurând reprezentarea lor în raporturile cu autorităţile publice, cu alte asociaţii, cu diverse instituţii şi organisme nationale şi internaţionale. Fondată în anul 2003, A.R.T.S. are peste 140 de membri, este unul dintre membri fondatori ai Federaţiei Serviciilor de Securitate (FSS), este membră EURALARM din anul 2009, deţine secretariatul Comitetului Tehnic 27 A.S.R.O. – Sisteme de Alarmă şi este organizatorul Romanian Security Fair (RSF) – expoziție internațională bienală dedicată sistemelor şi serviciilor de securitate. A.R.T.S. este un partener de dialog al autorităţilor publice, contribuind la creşterea nivelului de securitate în România în conformitate cu motto-ul asumat la înfiinţare: Arta de a trăi în siguranță!.

*****