Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

CD al ARTS a identificat nevoia infiintarii corpului de experti ca reactie la lipsa unor factori responsabili si calificati care sa vina in sprijinul clientilor interesati sa verifice calitatea si conformitatea proiectelor implementate. Un alt aspect il comporta situatiile de arbitraj tehnic intre prestatorii de servicii sau atunci cand se solicita un punct de vedere de terta parte. Consideram ca ARTS a capatat suficienta notorietate ca sa poata fi considerata credibila, impartiala si competenta in domeniul tehnicii de securitate si punerea la dispozitia partilor interesate a unui astfel de corp de experti ar putea veni in sprijinul consumatorilor de securitate. Calitatea de expert ARTS va fi recunoscuta de asociatia noastra si de ceilalti jucatori din piata pentru care ARTS reprezinta garantia profesionalismului si a corectitudinii si nu va fi confundata cu aceea de expert tehnic judiciar sau expert tehnic MLPAT.

Corpul de experti va functiona numai sub egida ARTS, pentru inceput in 4 zone de expertiza 1) Security (efractie, CA, CCTV analogic si hibrid) 2) Fire (detectie, semnalizare si stingere incendiu) 3) Securitate mecanica 4) CCTV - IP, comunicatii, transmisii de date etc..

Expertii vor aplica si vor fi evaluati dupa o grila de criterii elaborata de CD al ARTS. De asemenea, acestia vor trebui sa adere la codul etic al expertilor ARTS, sa declare pe proprie raspundere apartenenta politica si eventualele situatii de malpraxis avute.
Grila de evaluare cuprinde criterii relativ la pregatirea profesionala, experienta in zona de expertiza, apartenenta la organizatii nationale de profil, notorietate, activitati stiintifice etc.. Criteriile de eligibilitate si evaluare si detaliile de acceptanta le regasiti in ANEXA 1 - Grila de verificare

Activitatea expertilor ARTS va fi renumerata de catre asociatie din veniturile incasate pentru expertizele efectuate.

Atributiile si responsabilitatile se vor regasi in Codul etic al expertului ARTS care va fi redactat in urmatoarea perioada.