Conferință – dezbatere, 04 noiembrie 2016, București
iBusiness România şi Agora Group, având parteneri - Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) şi Asociația Română pentru Protecția Infrastructurilor și Serviciilor Critice (ARPIC), organizează în data de 04 noiembrie, cu începere de la ora 9.30, conferința – dezbatere: “Managementul infrastructurilor critice în timp real” - dedicată sectoarelor de energie, petrol şi gaze naturale.
Atunci când se vorbește despre conectarea şi supravegherea infrastructurilor critice, ne referim la diverse bunuri pentru schimbul de informaţii, partajarea de date, deci, putem considera că mai multe bunuri, mai mulţi senzori, mai multe date şi analize fac ca industriile consumatoare de bunuri să intre într-o nouă era a managementului de bunuri, una fără precedent în ceea ce priveşte conectarea şi informaţia.
Acum mai mult ca niciodată, utilităţile (şi îndeosebi infrastructurile critice din sectoarele mai sus menţionate) trebuie să poată să aducă împreună tehnologii şi sisteme disparate pentru a înțelege mai bine complexitatea acestor structuri şi pentru a o gestiona corespunzător. Trebuie de asemenea, cu suportul reţelelor de telecomunicaţii să partajeze informaţiile în timp real între toate entităţile implicate în lanţul furnizării de utilităţi, ceea ce duce la mecanisme de reacţii în orice situaţii. O componentă cheie în adresarea acestor nevoi este construirea unei conexiuni implicite între tehnologia informaţiei (IT) şi tehnologia operaţională (OT) – atât la nivel de tehnologii, cât şi la cel organizaţional.
Acesta este rolul vital pe care îl joacă IT-ul şi aceşti paşi reprezintă principalele teme de discuţie ale conferinţei, pe care o adresăm factorilor de decizie din sectorul energetic precum și specialiștilor din domeniile energetic, IT&C, securitate fizică și cibernetică, managementul situațiilor de urgență.
“Infrastructurile critice sunt sistemul nervos al unei ţări. Managementul acestora nu se mai poate concepe în absenţa soluţiilor oferite de tehnologia informaţiei: managementul riscului, big data analitycs, recuperarea datelor în caz de dezastre, continuitatea proceselor, supravegherea video şi analiza datelor sunt doar câteva direcţii pe care le vom explora, împreună cu partenerii noştri, în cadrul acestei prime conferinţe dedicate acestei teme atât de importante. Odată cu acest eveniment, inaugurăm o serie de conferinţe periodice dedicate acestei tematici pentru că faţetele sunt multiple, aplicaţiile evoluează atât în zona de energie (producţie şi transport), cât şi în celelalte infrastructuri critice (oil & gas, apă/canalizare etc.). Suntem, deci, în faţa unor mari provocări la care România trebuie, prin instituţiile sale, să le adreseze şi să le rezolve, iar noi nu facem decât o punte între actorii implicaţi în aceste procese complexe”, a declarat Mihaela Gorodcov, CEO iBusiness România.
Pentru mai multe detalii și înscrieri, accesați smartenergysolutions.ro
Follow