In data de 5 mai 2005, Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate si-a definit public profilul, incercand sa repereze explicit in cadrul unei conferinte de presa propriile coordonate si obiective pe termen scurt si mediu.
DESPRE EVENIMENT
Pe o piata tot mai emancipata, invadata de infractrori si infractiuni comise intr-un stil tot mai profesionist, prevenirea si anihilarea unor astfel de fenomene reprezinta o prioritate. Alaturi de toate entitatile abilitate si raspunzatoare prin lege privind ordinea publica si garantarea inviolabilitatii proprietatii publice si private, ARTS isi asuma resposabilitatea de a contribui activ la combaterea si descurajarea unor astfel de practici ce sfideaza legea.
La un an de la inceputul functionarii sale efective, ARTS si-a prezentat public, in premiera, obiectivele si intentiile pe termen scurt si mediu privind domeniul sistemelor de securitate, alarmare si protectie civila, contra incendiilor si dezastrelor.
Infiintata in ianuarie 2003, ARTS este o organizatie apolitica, non-guvernamentala si non-profit, care a aparut din necesitatea de a promova si proteja interesele specifice ale societatilor comerciale ce au ca obiect de activitate tehnica de securitate, a beneficiarilor acestor servicii, precum si pentru asigurarea reprezentarii lor in raporturile cu autoritatile publice si persoanele juridice de drept privat, in conformitate cu actele normative in vigoare.
Dupa 14 ani de exercitiu al economiei libere, se poate afirma ca piata romaneasca de securitate - estimata la o valoare anuala de peste 100 milioane Euro - este inca o piata relativ mica, eterogena, insuficient reglementata si neauditata, dar cu un potential interesant, inregistrand cresteri anuale de minimum 10%.
Potrivit Inspectoratului General al Politiei, in tara noastra functioneaza in domeniul sistemelor electronice de alarmare si supraveghere peste 750 de firme specializate in proiectarea, instalarea si intretinerea acestor echipamente, din cele 1.000 autorizate de IGP, in acestea fiind angrenati 3.200 specialisti, care in decurs de un an au executat peste 5.000 de lucrari la obiective de importanta, multe dintre aceste de o mare complexitate. Conform estimarilor ARTS, exista peste 400 de companii active in acest domeniu, mai bine de jumatate activand in Capitala. In tot acest timp, piata s-a orientat catre trei directii distincte: consumatori rezidentiali, nerezidentiali si industriali.
Misiunea complementara a ARTS este aceea de corecta si amenda in limitele posibile cadrul juridic si legislativ in care functioneaza piata de profil, de a pune la dispozitia membrilor si publicului date si studii de piata relevante si de a sprijini si educa clientii actuali si viitori ai acestui domeniu cu privire la selectarea in cunostinta de cauza a ofertelor optime necesare.
Prin propriile demersuri, sprijinta de proprii membri, ARTS spera sa devina un sustinator coerent si credibil al intereselor si demersurilor fiecaruia dintre membrii sai, capatand un loc binemeritat in randurile asociatiilor profesionale care si-au propus longevitate prin performanta.
Horatiu MArinescu
Director Executiv, ARTS
Follow