Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4031.405.64.02
Fax: +4031.405.64.01

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

ADUNAREA GENERALĂ CEN CENELEC ȘI
CONFERINȚA EUROPEANĂ ÎN DOMENIUL STANDARDIZĂRII

Bucureşti, 5-6-7 iunie 2019


ASRO găzduiește, sub egida Președinției Consiliului Uniunii Europene, Adunările Generale ale organizațiilor de standardizare europene CEN și CENELEC la București, în perioada 05-06 iunie.

Acest eveniment anual oferă comunității CEN-CENELEC oportunitatea de a discuta despre cele mai importante aspecte strategice, politice și tehnice privind standardizarea europeană.
Tema principală care va fi dezbătută anul acesta, în cadrul sesiunii deschise, este Securitatea cibernetică și standardizarea care va aborda modul în care transformarea digitală contribuie la crearea de noi oportunități și beneficii pentru întreaga societate. Fiind însă mai interconectați, riscul unor atacuri și amenințări cibernetice este din ce în ce mai crescut. Tocmai din acest motiv, standardizarea va juca un rol important în protejarea securității informatice. Organismul Național de Standardizare este deosebit de încântat să găzduiască această reuniune importantă pentru CEN și CENELEC în țara noastră.

Digitalizarea este în centrul eforturilor organismelor europene de standardizare. Scopul acestora este de a facilita transformarea digitală a industriei europene și de a implementa Planul strategic pentru transformarea digitală.

Cu ocazia prezenței la București a reprezentanților de nivel înalt ai comunității de standardizare, ai industriei, precum și ai Comisiei Europene și ai altor părți interesate din domeniul standardizării europene, Ministerul Economiei împreună cu Organismul Național de Standardizare – ASRO organizează Conferința Europeană în domeniul standardizării – Standards advance and deepen the Single Market. Standardizarea este un subiect important pe Agenda Președinției Române la Consiliul UE, care are ca motto Coeziunea, o valoare comună europeană. Standardele europene pe care le elaborează organizațiile de standardizare sprijină implementarea obiectivelor strategice europene, cum ar fi Piața Unică digitală, Inovarea, Securitatea și contribuie la stabilitatea economică și dezvoltarea Europei și a Pieței unice.

Conferința va reprezenta o ocazie pentru încheierea festivă a Inițiativei comune privind standardizarea – JIS și, de asemenea, un prilej de discuții pe teme strategice, precum: Oportunități și provocări ale Pieței interne după 2020 și Globalizarea – modul în care standardizarea conectează piețele.

La acest eveniment, ARTS are statutul de Partener Gold.

 

*****