Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.

 

Smart Cities of Romania 2017 aduce la discuţii 37 de personalităţi publice

Ediţia 2017 a expo-conferinţei Smart Cities of România, care concentrează cea mai mare comunitate smart city din România, aduce la prezidiu nu mai puţin de 37 invitaţi din domenii precum administraţie publică locală şi centrală, asociaţii profesionale, consultanță, IT&C etc.. De asemenea, la discuţii vor participa membrii celor mai importante asociaţii profesionale din administraţia publică: Asociatia Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Administratorilor Publici din România, precum şi reprezentanţi ai Senatului României, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Cercetării şi Inovării, Politehnicii Bucureşti etc..

Smart Cities of Romania este un eveniment suport în cadrul European Week of Regions and Cities.

Evenimentul se desfăşoară pe două zile, 10-11 octombrie la JW Marriott Bucureşti şi propune şase sesiuni tematice derulate în plen, precum şi o zonă expoziţionala. Tematica acoperă cele mai importante subiecte din domeniul smart city, de la strategie şi tehnologii până la parteneriate şi exemple de bune practici. Conferinţa aduce în prim plan domeniul mobilităţii urbane şi al proiectelor de smart energy, precum şi măsurile pentru reducerea emisiilor de carbon prin folosirea soluțiilor ITC prin creșterea eficienței de utilizare a infrastructurii de transport. Agenda completă a evenimentului poate fi poate fi găsită aici

Este timpul ca administrațiile publice din România să pună forța tehnologiei în slujba cetățenilor și să facă primii pași reali către guvernarea inteligentă. După ce la ultimele două ediții am dezbătut concepte și am analizat strategii de colaborare, în 2017 ne propunem o abordare concretă a proiectelor smart city, de la definirea cerințelor și obiectivelor, până la gestionarea achizițiilor și măsurarea rezultatelor. Astfel, vom afla de la cei care au început deja aventura smart city (în egală măsură beneficiari și furnizori de soluții), cum se conturează cele mai bune practici și care sunt cele mai dificile obstacole, atât la nivel de tehnologie cât și de proceduri și colaborare interdisciplinară.

afirmă Liliana Balici, reprezentanta consorţiului care organizează conferinţa Smart Cities of Romania.

Evenimentul se derulează sub egida Comisiei pentru învățământ, știință, tineret si sport și Comisiei pentru administrație publică și organizarea teritoriului a Senatului României, cu sprijinul şi implicarea companiilor Dahua Technology, KMW Systems, Helinick, Siel Invest, Telekom, Honeywell, Huawei, Mastercard, Intrarom, Engie, Pegas, Romkatel, Renault, Parkomatic, Industrial Software, Asti International, Avitech, Life is Hard... La ediţia 2016 a Smart Cities of Romania au fost prezente peste 500 de persoane din 27 de instituții publice, 10 asociații profesionale, antreprenoriale și patronale, 30 de companii internaționale și locale.

Vă invităm să vă înregistrați aici

*****