Contact

Email: office@arts.org.ro
Tel: +4 0735 848 558
Tel: +4 0720 026 200
Tel: +4 0720 026 097

Follow

Info

La 1 iulie, ARTS a lansat versiunea noua a portalului asociatiei, care include site-uri separate pentru fiecare sector de activitate in care este implicata asociatia.

Siteurile http://www.arts.org.ro, cat si http://cursuri.arts.org.ro, au fost modernizate si ruleaza acum variante pentru PC, precum si pentru tablete si telefoanele mobile.


S-a stins din viață, un om şi un coleg deosebit, unul dintre cei mai bine pregătiţi multidisciplinar ingineri din industria noastră, Ing. Dan Paul Nicolaescu, Siel Invest. Membrii Asociaţiei Române pentru Tehnică de Securitate îşi exprimă regretul şi sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace.

CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT CYBERSECURITY ROMANIA - BUCHAREST TALKS

Bucureşti, 4 iunie 2019


Luni, 14 mai 2018 s-a semnat protocolul de colaborare între asociaţiile ARTS, ARISI şi ASI

Ziarul BURSA va organiza a II-a ediţie a CONFERINŢEI NAŢIONALE DE CYBERSECURITY, în data de 14 iunie 2016, începând cu orele 9:30, la sediul Electrica SA, sala Radu Zane din str. Grigore Alexandrescu nr. 9, Sector 1, Bucureşti.
 
Conferinţa este programată să se desfăşoare între orele 09-30 – 15.00 iar în audienţă vor fi prezenţi aproximativ 150 de reprezentanţi  juridici din diverse domenii de activitate (ex. IT&C, energie, transporturi, financiar-bancar, educaţie, cercetare, inovare, sănătate); reprezentanţi ai fondurilor de pensii; societăţilor de avocatură; societăţilor de asigurări; societăţilor de leasing; societăţilor de brokeraj; fondurilor de investiţii; autorităţilor publice ale administraţiei centrale şi locale; mass-media; mediului academic.

Vineri, 21 mai 2015, A.R.T.S. a fost partener la Conferinta Nationala de Cybersecurity organizata de Ziarul BURSA si IntelSeCo impreuna cu Swiss Webacademy, Asociatia Romana a Bancilor si Institutul Bancar Roman. Evenimentul s-a desfasurat la Institutul Bancar Roman si s-a bucurat de prezenta a peste 150 de participanti din randul societatilor specializate in IT&C si cybersecurity, din randul companiilor din toate domeniile economice care au nevoie de solutii de protectie impotriva atacurilor cibernetice, dar si de avocati si consultanti.

Evenimentul a fost moderat de domnul Ionel Nitu, Director General IntelSeCo. Din suita de vorbitori au facut parte:

EURALARM GENERAL ASSEMBLY 2015
May 18th - 19th 2015
Viena / AUSTRIA

La sedinta Adunarii Generale a EURALARM de anul acesta, A.R.T.S. a fost reprezentata de domnii Liviu Mateescu si Alexandru Mateiciuc. In urma alegerilor, noul presedinte al Euralarm este domnul Enzo Peduzzi (Siemens). Presedintele sectiunii servicii, din care face parte A.R.T.S., este domnul Martin Harvey (Tyco Fire & Security ADT), presedintele sectiunii de efractie este domnul Peter Loeffler (Siemens) si presedintele sectiunii de foc este domnul Dominique Taudin (Autronica).

Pe ordinea de zi s-a aflat si propunerea de modificare a statutului asociatiei, modificare care a fost respinsa si inscrisa pentru urmatoarea sedinta a Adunarii Generale.

 

In cadrul Workshop-ului organizat de ROFMA in luna mai 2015 sub numele Actualitati legislative in Facility Management - noi directive europene si modificari in legislatia nationala, cu impact in Facility Management, domnul Cristian Soricut a prezentat actele normative recente in domeniul securitatii la foc si anume, Normativul privind securitatea la incendiu a constructiilor, Partea a III-a - Instalatii de detectare, semnalizare si avertizare, indicativ P118/3.

Ziua Comunicatiilor
20 mai 2014
Hotel Radisson Blu, Bucuresti

A.R.T.S. s-a numarat printre asociatiile partenere la Ziua Comunicaţiilor, eveniment aflat la cea de a XVIII-a ediție. Evenimentul, unul de traditie, a marcat ca de fiecare data, cele mai importante momente in dinamica industriei IT&C locale si evolutia sa in contextul global al telecomunicatiilor.

EURALARM GENERAL ASSEMBLY 2014
Hotel Garden Beach Juan les Pins
May 11th - May 15th 2014

Anul acesta, intalnirea EURALARM a cumulate trei evenimente: Adunarea Generala desfasurata pe 12 mai 2014, Conferinta Internationala a EURALARM – prima editie, desfasurata pe 13 mai 2014 si Sedintele celor trei sectiuni ale EURALARM desfasurate pe 14 mai 2014.

In cadrul Adunarii Generale fiecare sectiune si-a prezentat raportul anual de activitate prin intermediul presedintelui sau. Departamentul financiar-administrativ a raportat pierderi argumentate de scaderea incasarilor – trei companii membre au parasit asociatia; si de costurile ridicate suportate pentru acoperirea a doua domenii de activitate – lobby si marketing. Exista insa si un excedent bugetar din anii precedenti si de asemenea s-au propus echilibrari bugetare de natura reducerii cheltuielilor sau chiar eventualitatea realocarii de personal.le.

 

Vineri, 9 mai 2014, ASOCIATIA ROMANA PENTRU TEHNICA DE SECURITATE a participat si sustinut evenimentul organizat de Softmagazin cu prilejul lansarii “Ghidului Constructorului”, o lucrare de specialitate realizata in parteneriat cu 39 de producători, importatori de materiale de constructii si instalații si asociatii profesionale, printre care si A.R.T.S.. Aportul A.R.T.S. la realizarea acestei lucrari consta in publicarea normelor de deviz elaborate de asociatia noastra – Norme de deviz pentru control acces, efractie, incendiu, TVCI si pentru lucrari de mentenanta la sisteme de securitate – norme pe care le gasiti si pe site-ul A.R.T.S.

In cadrul evenimentului domnul Niculae Ungar, membru al CD al A.R.T.S. a facut cunoscuta auditoriului ASOCIATIA ROMANA PENTRU TEHNICA DE SECURITATE, a prezentat misiunea, obiectivele si portofoliul asociatiei precum si normele elaborate de A.R.T.S. si incluse in lucrarea lansata in cadrul respectivului eveniment.

Proiectul PEARS, Bucuresti, mai 2014

EURALARM a participat recent la evenimentul organizat de Asociatia Romana de Facility Management (ROFMA) cu tematica Continuitatea activitatilor de facility management in caz de cutremur. In cadrul evenimentului, domnul Liviu Mateescu, Vice-presedinte al ASOCIATIEI ROMANE PENTRU TEHNICA DE SECURITATE (A.R.T.S.), a reprezentat Euralarm si a expus proiectul PEARS si importanţa acestuia in timpul dezastrelor naturale.

PROTECŢIA INFRASTRUCTURILOR CRITICE ÎN SECTORUL TRANSPORTURILOR - COOPERAREA DINTRE SECTORUL PUBLIC, MEDIUL DE AFACERI ŞI SOCIETATEA CIVILĂ

Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate (ARTS), Asociatia Romana pentru Promovarea Protectiei Infrastructurilor si Serviciilor Critice (ARPIC), Asociatia Inginerilor Feroviari din Romania (AIFR) si Fundatia EURISC organizeaza un Atelier de Lucru cu participare internationala, avand ca tematica Protectia infrastructurilor critice in sectorul transporturilor. Cooperarea dintre sectorul public, mediul de afaceri si societatea civila, prin intermediul caruia sa aduca in discutie realitati si perspective ale colaborarii dintre sectorul public, mediul de afaceri si societatea civila in domeniul protectiei infrastructurilor critice din sectorul transporturilor, din perspectiva celor mai recente documente nationale si internationale.

In perioada 18-19 mai 2009, Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate a participat la Adunarea Generala a EURALARM, organizata la Sorrento, Italia. Cu aceasta ocazie, A.R.T.S. a fost primita ca membra cu drepturi depline in rindurile organizatiei europene a producatorilor, integratorilor si furnizorilor de servicii in domeniul sistemelor de securitate EURALARM.

Fondata in anul 1970, EURALARM reprezinta 18 asociatii din 16 tari avand 24 de reprezentanti in cele trei sectiuni ale organizatiei si 11 companii membre din 7 tari avind 17 reprezentanti in cele trei sectiuni ale organizatiei. Structurata pe 7 comitete de lucru - Relatii publice si comunicatii, Standarde si aplicatii in domeniul sistemelor si produselor anti-incendiu, Standarde si aplicatii in domeniul sistemelor si produselor de efractie, Testare si certificare, Calitate si Centre de alarma - sfera de activitate a EURALARM acopera securitatea la incendiu si efractie, control acces, sisteme de televiziune cu circuit inchis, transmitere a alarmei si centre de alarma.

Incepand cu data de 26 iunie 2008, ARTS a fost autorizata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse - Directia de Munca si Protectie Sociala a Municipiului Bucuresti - Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor - ca furnizor de formare profesionala pentru o perioada de 4 ani pentru organizarea programului de perfectionare pentru ocupatia Inginer sisteme de securitate

Horatiu Marinescu

Director executiv ARTS.

In data de 5 mai 2005, Asociatia Romana pentru Tehnica de Securitate si-a definit public profilul, incercand sa repereze explicit in cadrul unei conferinte de presa propriile coordonate si obiective pe termen scurt si mediu.